√ Gratis verzenden vanaf €75 binnen NL | √ 100% duurzaam wonen | √ 14 dagen omruilgarantie

Onze samenwerking met Trees for All

RSS
Onze samenwerking met Trees for All

Onze samenwerking met Trees for All

Gepubliceerd op 18 mei 2020 om 12:49


Een groot deel van onze meubels, verlichting en woonaccessoires zijn gemaakt van hardhout, afkomstig uit de bossen van Indonesië. Het gebruik van hardhout heeft voor- en nadelen. Enkele voordelen zijn de natuurlijke uitstraling en de bewerkbaarheid. Deze voordelen maken hardhout zeer gewild. Het gevolg hiervan vormt meteen het grootste nadeel; door de grote vraag naar hardhout worden bossen illegaal gekapt zodat er snel geld verdiend wordt.


Hoe kan je illegaal gekapt hout herkennen? Legaal gekapt hout heeft altijd een FLEGT-vergunning. FLEGT staat voor ‘Forest Law Enforcement Governance and Trade’. Wij dragen niet bij aan het illegaal kappen van bossen en gebruiken hierom alleen gecertificeerd hout in onze producten, voorzien van de FLEGT-vergunning.

Wij zijn van mening dat, ondanks dat het door ons gebruikte hout op de juiste manier verkregen wordt, de natuur iets terugverdiend. Als mens hebben we een groot deel van ons bestaansrecht immers te danken aan de natuur. Dit is de reden waarom we een samenwerking zijn aangegaan met stichting ‘Trees for All’, opgericht in 1999.

Trees for All is een erkend goed doel met het CBF-Keur. Donaties worden geïnvesteerd in de aanleg van nieuwe - en de bescherming van bestaande - bossen in verschillende delen van de wereld. Deze projecten leveren extra inkomsten op voor de lokale bevolking en dragen bij aan het herstel van natuur en milieu. Trees for All is een professionele werkorganisatie met een onafhankelijk bestuur en vrijwilligers. Daarnaast zijn velen van hen actief in eigen buitenlandse projecten.

Bomen bieden bescherming, zuiveren de lucht van het broeikasgas CO2, produceren zuurstof, leveren vruchten, hout, ze bieden onderdak en bescherming en gaan uitdroging en erosie van de bodem tegen. Een boom, mits duurzaam geplant, geeft de aarde meer terug dan dat zij neemt. Trees for All levert door het aanplanten van bossen een concrete bijdrage aan een leefbare toekomst.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, waar samenwerkingen worden aangegaan om dit te stimuleren, is in onze ogen een belangrijke stap in de goede richting. Om deze reden hebben wij, als Lumbuck, besloten om elk kwartaal een deel van onze omzet te doneren aan Trees for All. Onze donatie zal gebruikt worden in verschillende projecten van Trees for all.

Neem snel een kijkje op onze webshop om te lezen wat we doen en wat wij voor leuke producten aanbieden! Hopelijk vind je dé lamp of woondecoratie waar je naar op zoek was! Eén ding is zeker: je zal in ieder geval een lamp vinden die uniek en sfeervol is.

Volgende blogpost

 • Levi Colm
Comments 6
 • Hectorhom
  Hectorhom

  Натяжные потолки, цвета которых давно не ограничиваются стандартной палитрой, — важное дополнение в интерьере разных стилей от модерна и до интерьера «под старину». Вместе с дизайнерами ЭтотДом выбираем цвет и фактуру потолка. polvam.ru

 • aapifualorit
  aapifualorit

  http://slkjfdf.net/ – Ukvajugae Uhaaqib jwi.lpdw.lumbuck.nl.cel.bo http://slkjfdf.net/

 • pililidiplu
  pililidiplu

  http://slkjfdf.net/ – Oetelih Isafpoqor hhz.cqyh.lumbuck.nl.ybl.sj http://slkjfdf.net/

 • aapifualorit
  aapifualorit

  http://slkjfdf.net/ – Ukvajugae Uhaaqib jwi.lpdw.lumbuck.nl.cel.bo http://slkjfdf.net/

 • dMplXUWqg
  dMplXUWqg

  xvMHwirJ

 • nhbSRGYeztW
  nhbSRGYeztW

  SfMZVplTyrtXzUNb

Laat een reactie achter
Je naam:*
Email adres:*
Bericht: *
* Verplichte velden